Anne Kettunen Sisulla ja sydämellä

Millainen kansanedustaja olisin?

Sunnuntaina on vaalipäivä. Minulta on kysytty minkälainen kansanedustaja olisin. Siksipä kerron millainen vaikuttaja olen ja millaista kokemusta minulla on.

Olen kokenut vaikuttaja. Yhteiskunnallinen vaikuttaminen ja järjestötoiminta on aina kuulunut elämääni. Ennen puoluepoliittista uraani toimin sitoutumattomana opiskelija- ja nuorisopolitiikassa sekä liikuntajärjestöissä pitkään. Opiskeluaikoinani Jyväskylän yliopistossa olin ylioppilaskunnan edustajistossa ja hallituksessa. Olen myös työskennellyt Jyväskylän ja Helsingin yliopistojen ylioppilaskunnissa kansainvälisten asioiden sihteerinä. Olen toiminut myös mm. yhteiskuntatieteitä opiskelevien liitossa ja Eurooppanuorissa sekä liikuntajärjestöissä. Olin Opiskelijoiden liikuntaliiton puheenjohtaja ja olen ollut Suomen Liikunta ja Urheilu ry:n (nykyinen Valo ry) hallituksessa opiskelija- ja koululaisliikuntajärjestöjen edustajana. Järjestötaustani kautta hallitsen vaikuttamisen kiemurat ja osaan verkostoitua. Kansanedustajana jatkaisinkin tiivistä yhteistyötä eri asiantuntijatahojen ja järjestöjen kanssa keskustellen ja kuunnellen.

Keskustan löysin kolmekymppisenä. Olen ollut ehdolla kaksi kertaa kuntavaaleissa Helsingissä. Tällä kaudella toimin asuntolautakunnan jäsenenä, edellisellä kaudella vaikutin ympäristölautakunnassa. Eduskuntavaaleissa olen ehdolla ensimmäistä kertaa. Olen Keskustan Helsingin piirin varapuheenjohtaja ja Keskustapuolueessa vaikutan puoluevaltuustossa, puoluehallituksessa ja puoluehallituksen työvaliokunnassa. Olen myös Keskustanaisten hallituksen jäsen. Puolueen työvaliokunta on merkittävä vaikuttamisen paikka. Olen saanut edistettyä mm. yksinelävien asiaa ja ollut linjaamassa muita keskustan eduskuntavaalitavoitteita. Kansanedustajana tästä taustasta ja näistä verkostoista on suuri hyöty.

Syksyllä minut valittiin Kallion äänikuningattarena Kallion seurakuntaneuvostoon ja Helsingin seurakuntayhtymän yhteiseen kirkkovaltuustoon. Olen iloinen saamastani tuesta ja valtakirjasta. Myös tämä kokemus on pätevöittänyt minua vaikuttajana. Minulla on usko hyvän tekemiseen, kuten seurakuntavaalien slogan oli.

Kansanedustajana kuuntelisin eri sidosryhmiä ja eri näkökulmia, tekisin yhteistyötä eri puolueiden edustajien kanssa yhteisissä teemoissa, kuten seksuaalivähemmistöjen aseman parantamisessa ja nuorten naisten työmarkkina-aseman parantamisessa. Pitäisin jalat maassa tapaamalla aktiivisesti minua äänestäneitä ihmisiä, olisin muutenkin tavoitettavissa.  Minulla on aina ollut tapana perehtyä hyvin asioihin, jatkaisin samalla linjalla. Perustaisin päätökseni aina ajatukselle ihmisten ja ympäristön kannalta kestävistä ratkaisuista.

Kansanedustajina pärjäävät ne jotka osaavat vaikuttaa, ovat aatteellisia ja jopa idealisteja, mutta osaavat tehdä yhteistyötä. Siihen minä pystyn. Toivon tukeanne sunnuntaina!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Noita luottamustehtäviä näyttäisi olevan jo riittävästi, jos tulisit valituksi, niin tulisiko kaikki tehtävät asianmukaisesti hoidettua ?

Käyttäjän AnneKettunen kuva
Anne Kettunen

Toki tulisi. Olenhan nykyäänkin töissä ja hoidan luottamustoimeni vapaa-ajallani. Politiikka on harrastukseni. Toivottavasti siitä tulee myös ammatti.

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu

AM: "Kansanedustajina pärjäävät ne..."

Jokaisessa tämän pelikauden 2011-215 eduskunnassa olevassa puolueessa toimii puolue- ja/tai ryhmäkuri (tai sama sisältö jollakin muulla nimikkeellä itse asian tästä mitenkään muuttumatta) lukuun ottamatta VR:n Markus Mustajärveä ja Jyrki Yrttiahoa, joille riittää puolueen ohjelma, perustuslaki ja voimassa olevat lait. Tämän hetken 200:sta 2 on tässä katsannossa oikeita parlamentaarikkoja.

Kansanedustajina demokratuurissamme pärjäävät siten ne, jotka alistuvat. Demokratuuri merkitsee demokratian ulkoista muotoa diktatorisella sisällöllä.

Tämä maa tarvitsee, voidakseen toimia demokratiana noiden kahden miehen tapaan toimivia parlamentaarikkoja kautta koko poliittisen kentän kaikissa puolueissa. Sen jälkeen voidaan puhua olennaisemmasta eli siitä, miten maa pärjää.

Toimituksen poiminnat